35 мин. 4 Порции Лесна
Необходими продукти
За сандвича
2 консерви пушена риба тон “TRATA”
12 филийки пълнозърнест хляб за тостер
4 листа сирене Едам
1 домат
зелена салата
4 с.л. майонеза
сол
черен пипер
за чипса
300 гр. картофи
зехтин “ELIA”
Начин на приготвяне
Измийте и почистете зелената салата и доматите. Отделете листата на марулята и нарежете доматите на тънки филийки.
В купа смесете рибата тон и майонезата, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Отделете по 3 филийки хляб за всеки човек. Върху първата филийка подредете зелена салата, домат и отгоре поставете сирене Едам. Останалите две филийки намажете със сместа от риба тон и майонеза и ги залепете една за друга. Подредете филийките на етажи и ги разделете на четири триъгълника. Закрепете филийките с помощта на клечки за зъби или декоративни клечки.
Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета с дебелина 2-4 мм. Запържете ги в зехтин до златисто и подсушете върху абсорбираща хартия.
По желание:
* Може да овкусите картофите с паприка или риган.
* Може да сервирате сандвича топъл, като преди да разрежете филийките, ги запечете в предварително загрята фурна при 160оС за 6 минути.