Салати
Супи
Предястия
Основни ястия
Паста
Десерти
 
Спагети със сепии

35 мин. 4 Порции Средна

Необходими продукти

 

500 гр. Спагети MISKO № 10
1 кг. пресни сепии
3-4 ситно нарязани домата
1 голяма глава кромид лук, нарязана на ситно
1 чаша бяло вино Ромбола
½ ч.ч. зехтин “ELIA”
сол
прясно смлян черен пипер
пресен босилек

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Спагети със сепии

Начин на приготвяне

В тенджера с подсолена вода сварете спагетите за 8 минути, след което ги отцедете. Почистете сепиите, измийте ги обилно с вода и ги нарежете на малки парчета. Загрейте зехтина в тенджера и сотирайте кромида на бавен огън. Добавете сепиите, разбъркайте ги и „угасете” с виното. Оставете на огъня за 5 минути, след което добавете доматите, солта, пипера и малко хладка вода. Варете на бавен огън, докато сепиите омекнат. Сервирайте спагетите, като гарнирате със ситно нарязан пресен босилек.

 
E-mailE-mail FacebookFacebook TwitterTwitter
 
Средиземноморски рецепти с продуктите Misko Elia Trata