35 мин. 4 Порции Средна
Необходими продукти
500 гр. Спагети MISKO № 10
1 кг. пресни сепии
3-4 ситно нарязани домата
1 голяма глава кромид лук, нарязана на ситно
1 чаша бяло вино Ромбола
½ ч.ч. зехтин “ELIA”
сол
прясно смлян черен пипер
пресен босилек
Начин на приготвяне
В тенджера с подсолена вода сварете спагетите за 8 минути, след което ги отцедете. Почистете сепиите, измийте ги обилно с вода и ги нарежете на малки парчета. Загрейте зехтина в тенджера и сотирайте кромида на бавен огън. Добавете сепиите, разбъркайте ги и „угасете” с виното. Оставете на огъня за 5 минути, след което добавете доматите, солта, пипера и малко хладка вода. Варете на бавен огън, докато сепиите омекнат. Сервирайте спагетите, като гарнирате със ситно нарязан пресен босилек.