1,30 ч.
4 Порции
Средна
Необходими продукти
300 гр. брашно
410 гр. захар
2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
1 ч.л. карамфил
1 ч.л. индийско орехче
4 средно големи яйца
250 мл зехтин ELIA Extra Virgin
140 гр. стафиди
620 гр. моркови (обелени и ситно настъргани)
За глазурата
225 гр. крема сирене
2 с.л. бита сметана
105 гр. пудра захар
2 с.л. настъргана кора от портокал
½ ч.л. канела
30 мл портокалов ликьор

Начин на приготвяне
В средно голяма купа смесете брашното, захарта, содата, канелата, карамфила и индийското орехче.
В дълбок съд разбийте с миксер яйцата докато станат леки и пухкави, постепенно добавете зехтина и разбъркайте добре. Прибавете сместта с брашното, бъркайте докато получите хомогенна смес. Добавете стафидите и морковите - разбийте ги мног о добре. Така полученото тесто изсипете в предварително намазана и набрашнена тава за торта с размери 33 х 22 см. Печете 1 час в предварително загрята фурна на 175оС.
Междувременно пригответе глазурата: смесете крема сиренето и сметаната. Добавете пудрата захар, портокаловата кора, канелата и накрая ликьора. Разбъркайте добре.